Sunnuntaiesittelyssä

Asuntomyyjän ainutkertainen tilaisuus uusien asiakkaiden hankintaan on sunnuntaiesittely. Valmistautuminen tehdään huolella ja asianmukaisin välinein lähdetään ajoissa matkaan.
Koskaan ei tiedä ketä esittelyssä tapaa. Näin kävi minulle yhdessä kerrostaloesittelyssä.
Seisoin esittelyhuoneiston avokeittiössä kylmäkoneiden vieressä vastaanottamassa asiakkaita. Kylmäkoneiden freonittomuus oli silloin uutta ja niinpä asia ilmaistiin reippaasti kylmäkoneen oveen liimatulla vihreällä tarralla, joka julisti "Nyt ilman freonia".
Asiakkaita tuli ja meni, eikä freonista kovin montaa kysymystä esitetty. Mutta yksi pariskunta tarttui aiheeseen, esittäen muutaman lisäkysymyksen nimenomaan kylmäkoneisiin liittyen.

Näyttöaika oli umpeutunut. Olin pakkaamassa esittelykylttejä autoon, kun äskeinen kylmäkoneista keskustelun herättänyt pariskunta saapui luokseni.  Halusivat varata ylimmän kerroksen asunnon.
Se oli vielä vapaana, joten nimivaraussopimusta tekemään. Huoneiston tiedot täytettyäni, kysyin – millä nimellä varaus tehdään. Vastaus kuului;  Helkama. 

Viikon kuluttua nimivarauksen umpeuduttua allekirjoitettiin kauppakirja ko. asunnosta ja siinä yhteydessä myös keskusteltiin lisä- ja muutostyömahdollisuuksista. Keskuselun päätteeksi pariskunta hymyillen ilmoitti; "Niiin, ja keittiön kylmäkoneita emme sitten vaihda".

 

TAKAISIN